• Súťaž

    Súťaž

    03.04.2024

    V tento deň sa uskutočnil šiesty ročník súťaže v prednese rómskej poézie a prózy pod názvom AMARI ROMAŇI ČHIB – Naša rómčina. Vyhlasovateľom súťaže je Kultúrne združenie občanov rómskej národnosti Košického kraja. Súťaž organizuje Súkromná SOŠ pedagogická a sociálna, Požiarnická 1, 040 01 Košice. Odborným garantom je Národný inštitút vzdelávania a mládeže. Tejto súťaže sa zúčastnili aj žiaci z našej školy a umiestnili sa na popredných miestach. Druhé miesto v I. kategórii získal Tobiáš Dama, cenu poroty získala Natália Korová. Veľký potlesk, samozrejme, patrí všetkým súťaže zúčastneným žiakom, na ktorých sme veľmi pyšní. Obrovské „ďakujeme“ patrí aj našej kolegyni Mgr. Jozefíne Vaňovej, ktorá našich žiakov na súťaž perfektne pripravila.

    Fotografie si môžete pozrieť tu.

  • Zápis do 1. ročníka pre šk. rok 2024/2025

  • Výchovný koncert

    Výchovný koncert

    11.3.2024

    V tento deň sa našej škole prišli predstaviť žiaci spolu s pedagógmi zo Súkromného hudobného a dramatického konzervatória Košice. Priestory telocvične sa na chvíľu premenili na koncertnú sálu, kde sme si mohli vypočuť rôzne hudobné žánre v podaní žiakov konzervatória. Zazneli talianske, španielske či rómske piesne. Všetci sme si odniesli krásny umelecký zážitok.

    Fotografie si môžete pozrieť tu.

  • Karneval a valentínska diskotéka

    Karneval a valentínska diskotéka

    14.02.2024

    Sviatok zaľúbených si žiaci školy tradične spestrili karnevalom a valentínskou diskotékou. Žiaci prvého stupňa sa zmenili na princezné, strašidlá a iné rozprávkové bytosti. Všetci sa vytancovali, predstavili svoje masky na školskom karnevale. A keďže každá maska bola jedinečná, každá dostala aj odmenu. Starší žiaci si sv. Valentína spríjemnili hrami, súťažami a nechýbala ani tradičná valentínska diskotéka. 

    Fotografie si môžete pozrieť tu.

  • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

    Riaditeľstvo ZŠ Ďurkov č.192 oznamuje, že v zmysle §150 ods.5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní udeľuje v dňoch 11.01.2024 - 12.01.2024 (štvrtok, piatok) riaditeľské voľno z dôvodu havárie kotolne.

     

                                                                                                                                               Vedenie ZŠ Ďurkov

  • Posedenie pri jedličke

    Posedenie pri jedličke

    21.12.2023

    Vianoce, najkrajší čas v roku, sú tu opäť. Tento čas sa neodmysliteľne spája aj s vianočným programom, ktorý si žiaci nachystali. Pod vedením svojich triednych učiteľov predviedli svoje spevácke, herecké či tanečné nadanie. Školou sa ozývali koledy, vinše a úsmev na tvári nechýbal ani jednému z nás. Domov sme odchádzali s prianím pokojných sviatkov a všetkého dobrého v novom roku.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Predvianočné aranžovanie

    Predvianočné aranžovanie

    13.12.2023

    Opäť sú tu Vianoce, najkrajšia časť v roku. Neodmysliteľnou súčasťou v tomto období je aj tradičné aranžovanie so zimnou a vianočnou tematikou. Žiaci II. stupňa sa stretli a vytvorili spolu nádherné vianočné dekorácie, ktoré skrášľujú chodby našej školy. Nahliadnite do fotogalérie a posúďte sami.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Mikuláš, čo v tom vreci máš?

    Mikuláš, čo v tom vreci máš?

    06.12.2023

    Kto by sa netešil na Mikuláša? V stredu, 6.12. aj k nám do školy zavítal Mikuláš spolu s pomocníkom čertom. Niektorí sa čerta aj poriadne zľakli. Kto však bol dobrý, nemal sa čoho báť. Mikuláš bol ale štedrý a každého žiaka obdaril sladkosťou. Všetky deti sa potešili a Mikuláš nakoniec odchádzal s prázdnym vrecom na pleci.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Jesenné aranžovanie

    Jesenné aranžovanie

    23.10.2023

    Jeseň je čarovné obdobie plné farieb, dozrievajúcich plodov, ale aj zmien počasia. S príchodom jesene sa mení aj príroda. Tá nám ponúka nekonečné množstvo svojich plodov a farieb, z ktorých ruky našich šikovných žiakov vytvorili nádherné dekorácie a skrášlili si priestory školy. Nahliadnite do našej fotogalérie a posúďte sami.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • OZNAM

    OZNAM

    Riaditeľ Základnej školy Ďurkov oznamuje, že z dôvodu havarijného stavu (únik vody) dňa 10.10.2023 začína dištančný spôsob vyučovania - platí až do odvolania alebo odstránenia poruchy.

  • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Po dvojmesačnom zaslúženom oddychu sa opäť otvoria brány našej školy.

    Stretneme sa na slávnostnom otvorení 4. 9. 2023 o 8.00 hod. na školskom dvore.

     

  • Záver školského roka

    Záver školského roka

    30.06.2023

    Zvoní... ! Konečne je tu dlhoočakávaný koniec školského roka. Žiaci si v podobe vysvedčení odnášali domov výsledky svojej celoročnej práce. Tí pracovitejší aj zaslúženú odmenu v podobe pochvál a vecných darov. Pre deviatakov to bol zároveň posledný deň, kedy prekročili brány základnej školy. Pre všetkých žiakov začína prázdninový čas leňošenia a ničnerobenia. Prajeme vám veľa prázdninových zážitkov!

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Bežím, bežíš, bežíme...

    Bežím, bežíš, bežíme...

    02.06.2023

    Beh školy spojený s MDD sa stal neodmysliteľnou súčasťou konca školského roka. Žiaci si zmerali svoje sily na školskom ihrisku, rozdelení do jednotlivých kategórií podľa ročníkov. Víťazi si odniesli diplomy a vecné ceny. Školskú akciu ukončila diskotéka, ktorá roztancovala malých aj veľkých.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Deň Zeme

    Deň Zeme

    22.04.2023

    Dnes mala naša planéta Zem opäť svoj veľký deň. Aj naši žiaci sa zapojili a pomohli aspoň troškou k väčšej čistote vo svojom okolí. Vyzbierali mnoho odpadkov po nevychovaných spoluobčanoch, ktorí si stále mýlia našu prírodu so smetiskom. Postupne sa naplnilo niekoľko vriec s odpadom z blízkeho lesa.  Deti pracovali s veľkou chuťou a nadšením. Patrí im veľké poďakovanie. Pripájame aj zopár fotografií.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Jarné aranžovanie

    Jarné aranžovanie

    30.03.2023

    Príroda sa pomaly prebúdza zo zimného spánku a odovzdáva žezlo jari. Slnko sa osmeľuje a svojimi lúčmi zahrieva zem. Jar je tu! Veľká noc sa stala neodmysliteľnou súčasťou jari, preto tak ako každý rok, aj teraz sme sa stretli pri jarnom aranžovaní a vytvorili niekoľko jarných a veľkonočných ozdôb, ktorými sme si skrášlili priestory našej školy. Veď posúďte sami!

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Zápis do 1. ročníka pre šk. rok 2023/2024

    Zápis do 1. ročníka pre šk. rok 2023/2024

     

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    23.3.2023

    Dnes sa v popoludňajších hodinách na 1. stupni z jednej triedy ozýval často veľký potlesk. Nečudo, keďže žiaci súťažili v prednese poézie a prózy v obľúbenej súťaži Hviezdoslavov Kubín. 

    My zúčastnení sme si vypočuli  krásne diela mnohých slovenských autorov v podaní tých najmenších. Bol to ozajstný zážitok. Všetkým zúčastneným deťom patrí veľká pochvala a víťazom srdečná gratulácia.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Valentínska zábava, karneval

    Valentínska zábava, karneval

    17.02.2023

    Sviatok lásky, Deň sv. Valentína sme oslávili zábavou, na ktorej si žiaci mohli aj zasúťažiť o rôzne vecné, ale aj sladké odmeny. V srdiečkami vyzdobenej telocvični sa spolu zabavili, zatancovali, či vyfotili vo valentínskom fotoráme. Atmosféru doplnila aj nástenka s citátmi o láske a vyjadrením slov ľúbim ťa v rôznych svetových jazykoch. 

    Mladší žiaci majú toto obdobie spojené so zábavou a karnevalom. Nebolo tomu inak ani tento rok. Práve na Valentína sa mohli žiaci zabaviť v maskách a ukázať kreativitu pri príprave masiek.

    Všetci sme prežili jedno čarovné popoludnie plné zábavy a radosti.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Trieda baví triedu

    Trieda baví triedu

    21.12.2022

    Posledný deň pred začiatkom vianočných prázdnin už tradične patril zábave. Pod názvom Trieda baví triedu sa žiaci jednotlivých tried predstavili svojim spolužiakom s pásmom kolied, piesní, vinšov či tanca. Pod vedením svojich triednych učiteľov pripravili program pre ostatných žiakov. Záver sa niesol v znamení spoločnej piesne, ktorá ešte viac znásobila moment čarovných Vianoc. Milým slovom sa v závere prihovorila pani zástupkyňa, ktorá všetkým popriala krásne sviatky a úspešný začiatok nového roka.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

    Riaditeľstvo ZŠ Ďurkov č.192 oznamuje, že v zmysle §150 ods.5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní udeľuje v dňoch 01.12.2022 – 02.12.2022 (štvrtok, piatok) riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov.

                                                                                                        Vedenie ZŠ Ďurkov

     

strana: