• Trieda baví triedu

    Trieda baví triedu

    21.12.2022

    Posledný deň pred začiatkom vianočných prázdnin už tradične patril zábave. Pod názvom Trieda baví triedu sa žiaci jednotlivých tried predstavili svojim spolužiakom s pásmom kolied, piesní, vinšov či tanca. Pod vedením svojich triednych učiteľov pripravili program pre ostatných žiakov. Záver sa niesol v znamení spoločnej piesne, ktorá ešte viac znásobila moment čarovných Vianoc. Milým slovom sa v závere prihovorila pani zástupkyňa, ktorá všetkým popriala krásne sviatky a úspešný začiatok nového roka.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

    Riaditeľstvo ZŠ Ďurkov č.192 oznamuje, že v zmysle §150 ods.5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní udeľuje v dňoch 01.12.2022 – 02.12.2022 (štvrtok, piatok) riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov.

                                                                                                        Vedenie ZŠ Ďurkov

     

  • ŠKD - Príšerky z rozfúkanej farby

    ŠKD - Príšerky z rozfúkanej farby

    08.11.2022

    Jeseň sa nám pomalí končí, preto sme si ju v školskom klube detí  pripomenuli krásnymi pestrofarebnými príšerami. Deti si pripravili slamky, silný dych a fúkali a fúkali....... Až vytvorili nádherné obrázky. Pustili uzdu fantázií a takto sme sa vyšantili.  

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Jesenné aranžovanie

    Jesenné aranžovanie

    24.10.2022

    Tak, ako každý rok, aj teraz sa o slovo prihlásila jeseň. Svojimi pestrými farbami aspoň na chvíľu oživila hmlisté, pochmúrne počasie. Žiaci II. stupňa sa opäť stretli pri jesennom aranžovaní a stali sa dokonalými aranžérmi. Pod ich rukami vznikli krásne ikebany, vyzdobené košíky a rôzne jesenné dekorácie, ktoré nám skrášlili priestory našej školy. Presvedčte sa sami a nahliadnite do fotogalérie.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Plody jesene

    Plody jesene

    10.10.2022

        Nádhernou predohrou zimy je jeseň. Stromy sa premieňajú na farebné koberce, príroda sa snaží zachytiť posledné teplé slnečné lúče. Jeseň nás zásobuje tým najkrajším materiálom na tvorenie a šikovné ruky našich školákov sa stretli pri jesenných tvorivých dielňach. Hravými jesennými farbami vytvorili krásne jesenné obrázky. Spolu sme sa stretli aj pri aranžovaní, ktoré je neodmysliteľnou súčasťou jesene.  

        Bohatý jesenný materiál, plody jesene, využitie odpadového materiálu, fantázia a tvorivosť dokážu zázraky. Vzniknuté výtvory boli krásne a nápadité. Výstavka, ktorú sme si vo vestibule školy urobili, dlho tešila oči žiakov aj dospelých.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Deň mlieka na školách

    Deň mlieka na školách

    08.09.2022

    Posledná streda v mesiaci september patrí Dňu mlieka na školách. Jeho pôvod a význam sme so žiakmi prebrali nielen formou besedy a pracovných listov s vystrihovačkou, ale pozreli sme si aj video o kravičkách, ich dojení a ceste mlieka až do obchodov a na naše stoly. Keďže naši žiaci vedia, že mlieko je súčasťou rôznych dobrôt, v závere týždňa sme si urobili ochutnávku syrov a bodkou bola príprava a pečenie palaciniek.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

    Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

    Vážení rodičia, milí žiaci!

    Koniec  prázdnin sa nezadržateľne blíži. Brány školy sa pre vás opäť otvoria 05.septembra 2022 a privítajú svoje staré známe tváre, ale aj nové, ktoré prvýkrát zasadnú do školských lavíc.

    Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční 05.09.2022 o 8.00 hod. na školskom dvore.

                                                                                                           Tešíme sa na vás.

  • MDD a Beh školy

    MDD a Beh školy

    03.06.2022

    Po dvojročnej prestávke sa žiaci školy opäť stretli a zmerali si svoje sily na školskom ihrisku počas skvelej akcie Beh školy, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou konca školského roka. Behu školy sa zúčastnili žiaci všetkých ročníkov. Zmerali si svoje sily a ukázali, čo sa v nich skrýva. Víťazi si odniesli diplomy a krásne vecné ceny.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:    

  • Boj proti drogám

    Boj proti drogám

    29.04.2022

    V týždni, kedy si pripomíname boj proti drogám, sme sa tejto téme v špeciálnych triedach intenzívne venovali. Formou rozhovorov, pojmovej mapy, výroby plagátov, ale aj sledovaním videí. Žiakom sme sa snažili priblížiť následky užívania drog, ktoré sa odrazia nielen na zdraví. Zanechajú stopy aj v rodine, na majetku, človek môže skončiť vo väzení a pod. Na záver týždňa si s použitím farieb na tvár mohli žiaci vyskúšať, ako nezdravo drogovo závislí ľudia vyzerajú. Maľovali sa navzájom vo dvojiciach. Aktivity sa im páčili a veríme, že boli poučné. 

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Deň Zeme

    Deň Zeme

    22.04.2022

    Vo štvrtok 22. apríla si svet pripomenul deň Zeme. Ekologicky motivovaný sviatok upozorňuje ľudí na vplyv ničenia životného prostredia a podnecuje k diskusii o možných riešeniach ako zabrániť znečisteniu. Je to príležitosť upriamiť pozornosť detí na našu planétu, prírodu a životné prostredie a ich ochranu.

    Tému životného prostredia sme sa snažili priblížiť aj našim žiakom. Veď správne návyky, ako neplytvať vodou, či triediť odpad, alebo neznečisťovať svoje okolie je dobré učiť už odmalička. Žiaci z primárneho stupňa vyjadrovali svoje myšlienky kresbou na asfalt a starší žiaci čistili okolie školy.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Jarné aranžovanie

    Jarné aranžovanie

    06.04.2022

    Potichu k nám zavítala jar. Slnečné lúče si pomaly hľadajú cestu, aby nás po zime mohli lepšie ohriať. Stromy sa prebúdzajú k životu a príroda začína hýriť rôznymi farbami. Žiaci II. stupňa sa stretli pri jarnom aranžovaní a vytvorili krásne jarné kytice, ktorými si skrášlili svoje triedy. Keďže k jari neodmysliteľne patrí aj sviatok Veľkej noci, nemohla preto chýbať ani výroba veľkonočných vajíčok.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Zápis do 1. ročníka pre šk. rok 2022/2023

    Zápis do 1. ročníka pre šk. rok 2022/2023

     

     

  • Deň vody

    Deň vody

    22.03.2022

    Svetový deň vody si každoročne pripomíname 22. marca a inak to nebolo ani tohto roku. So žiakmi špeciálnych tried sme si vysvetlili kolobeh životne dôležitej vody. Ten sme s využitím odpadového materiálu preniesli do starej škatule, kde nám vznikla farebná miniatúra prúdenia vody v prírodnom prostredí. Experimentom s čínskou kapustou sme zistili, že ak ju vložíme do farebnej vody, tú si postupne natiahne do seba a listy sa zafarbia. Tiež sme si vyskúšali vpíjanie vody papierovými vreckovami namočenými do pohárikov, kde sme zobrazili pomocou aniliniek farby dúhy. Deň vody sme zakončili tvorbou plagátov na danú tému. 

    Fotografie si môžete pozrieť tu:   

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    14.03.2022

    Hviezdoslavov Kubín je celoštátna postupová súťažná prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy. Je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v umeleckom prednese a vrcholným podujatím, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa.

    I v súčasných ťažkých časoch sme v Ďurkove nezabudli na upevňovanie našej kultúry a udržiavanie pozitívnej a prajnej atmosféry prostredníctvom zveľaďovania lásky k reči, jazyku i prezentačných zručností, ktoré žiaci opäť mohli naplno prejaviť vo svojich prednesoch na triednych súťažiach.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:    

  • Farebný svet: „Za mier!“

    Farebný svet: „Za mier!“

    07.03.2022

    Zdá sa, že hrôzy 20. storočia (dve svetové vojny, holokaust, genocídy), ako aj tragédie nedávnej doby (terorizmus, masakre, nenávistná propaganda), nám nie sú ponaučením.  Ešte aj dnes je mier „pošliapavaný a ignorovaný“ a „nebezpečne sa prehodnocuje vojna“ – je to zlo, za ktoré sa zodpovední politici. 

    „Mier nemôže byť udržovaný násilím, môže byť dosiahnutý len porozumením.“
                                                                                                        Albert Einstein

    Tieto krásne slová o mieri vyslovil nemecko-americký fyzik a zakladateľ teórie relativity 1879 – 1955. Bolo to dávno a vojnu tu máme opäť a opäť trpia tí najzraniteľnejší. Naši žiaci svojou tvorbou vyjadrili, že najväčším šťastím pre nich je život v mieri.

    Fotografie si môžete pozrieť tu:  

  • Karneval, tvorivé dielne

    Karneval, tvorivé dielne

    10.02.2022

    Keď sa povie fašiangy, ľuďom sa vybavia hlavne pestrofarebné masky, fašiangový sprievod alebo napríklad karneval. Aj my v našej škole sme mali fašiangové tvorivé dielne, ktoré sa uskutočnili v jednotlivých triedach. Žiaci spolu vytvárali fašiangové masky, ktorými následne vyzdobili svoje triedy.

     

    Fotografie si môžete pozrieť tu:  

  • Deň komplimentov

         V pondelok, 24. 01. bol Deň komplimentov a viaceré triedy II. stupňa si tento deň spríjemnili krásnymi komplimentmi. Svojim komplimentom mohli obdarovať spolužiaka, kamaráta, učiteľa.

     Každého potešil nejaký ten úprimný kompliment od srdca.

  • Valentín

    Valentín

    Sv. Valentín

    „ Láska je ten najvzácnejší a najkrajší cit, ktorého je človek schopný a ktorý má veľa podôb.“

    Týmto heslom sa niesla celodenná aktivita zameraná na obdarovanie svojich najbližších, či už to bol srdiečkový labyrint, výroba valentínskych pozdravov alebo maľovaných obrázkov. Veľa krásnych a nápaditých výtvorov z rúk našich žiakov potešilo tých správnych ľudí. 

  • Oznam

    Vážení rodičia, môžete si  prevziať ďalšiu sadu 5 kusov antigénových samotestov dňa 08.12.2021 (streda) a 09.12.2021 v čase od 09.00 hod do 12.00 hod.

    Nárok na testy majú len príhlásení rodičia. ktorí si ich objednali. 

    Pripomíname rodičom, že je potrebné každé vykonanie Ag samotestu oznámiť triednemu učiteľovi prostredníctvom sms správy.

                                         

    Vedenie školy

     

  • Oznam pre rodičov k prevzatiu Ag samotestov

    Oznam pre rodičov k prevzatiu Ag samotestov

     Rodičia, ktorí prejavili písomný záujem o domáce samotestovanie svojich detí si môžu prevziať ďalšiu sadu

     5 kusov antigénových samotestov dňa 11.10.2021 (pondelok) v čase od 10.00 hod do 14.00 hod.

    Pripomíname rodičom, že je potrebné každé vykonanie Ag samotestu oznámiť triednemu učiteľovi prostredníctvom sms správy.

    Ďakujeme